Державне управління справами

У Державній організації «Резиденція «Синьогора» відпочивають ветерани АТО з родинами

З липня до кінця вересня 2017 року в Державній організації «Резиденція «Синьогора» проходять курс реабілітації 1200 ветеранів АТО з родинами.  Компенсацію вартості наданих послуг з організації сімейного відпочинку здійснює департамент соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

«Сімейний відпочинок у готельно-відпочинковому комплексі «Синьогора» – найкраща реабілітація для наших хлопців, які повернулися зі Сходу, – зазначив генеральний директор Державної організації «Резиденція «Синьогора» Владислав Ливинець. – Гута – це унікальне, старовинне, гірське українське село, розташоване на верхів’ях річки Бистриці Солотвинської. Краса гірських річок, атмосфера спокою, джерела цілющої води  – найдієвіші ліки для наших військових. І, головне, ви подивіться, які щасливі діти, що мають змогу разом з татом провести час. Я вважаю було прийнято правильне рішення, що відпочинок має бути сімейним».

Набір та відправку сімей організовують районні центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за сприяння районних рад, районних державних адміністрацій і спілок учасників АТО Івано-Франківської області.

Заклад забезпечив учасників заходу проживанням, триразовим харчуванням, екскурсіями в президентську резиденцію, а також оздоровчими процедурами (трав’яні ванни, загальний масаж та гідромасаж, фітнес-клуб і тренажерний зал).

Державну організацію «Резиденція «Синьогора» створено відповідно до Розпорядження Керівника Державного управління справами від 15 серпня 2005 року № 382. Загальна площа території – 10 886 гектарів.

На території резиденції розташовано триповерховий готель на 80 ліжко-місць, в якому облаштовано апартаменти (номери класу «люкс», «напівлюкс»), а також 6 котеджів, де можна розмістити 40 осіб. У готелі є бар, їдальня, кухонний блок, конференційний зал і зал прийомів, пральня, автоматична телефонна станція, складські приміщення.

Згідно з Указом Президента України від 21 грудня 2009 року № 1083 «Про створення національного природного парку «Синьогора» Державна організація «Резиденція «Синьогора» перебуває в процесі реорганізації (перетворення) в національний природний парк «Синьогора».