Державне управління справами

Рятувальники провели навчання з пожежної безпеки в Міжнародному дитячому центрі «Артек»

22 вересня рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій м. Києва провели  інформаційно-роз’яснювальну акцію із залученням пожежно-рятувальної техніки перед головним корпусом Міжнародного дитячого центру «Артек». У доступній для дітей ігровій формі пожежники навчали  їх правилам безпеки життєдіяльності, а також продемонстрували рятувальні дії під час пожежі.

На початку заходу рятувальники розповіли про пожежну частину, специфіку роботи рятувальника та автопарк, зокрема, чим відрізняється один пожежний автомобіль від іншого. Щоб повторити основні правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, рятувальники приготували цікаві загадки для дітей.

Діти навчалися користуватися протигазами. Щоб відчути себе справжніми пожежниками, позмагалися на швидкість одягати повний комплект пожежного обмундирування.

Також рятувальники продемонстрували аварійно-рятувальне спорядження, яке використовують для порятунку людей та ліквідації наслідків у результаті надзвичайних ситуацій (пилу, малонасосну станцію, різак-розжим і бензопилу).

Завершальним етапом заходу та найкращим сюрпризом була демонстрація подачі води зі ствола. Кожен бажаючий міг погасити умовну пожежу. Незважаючи на те, що в Україні часто трапляються пожежі, на жаль, мало хто знає, як потрібно поводитися під час пожежі. Рятувальники продемонстрували порятунок дитини з палаючої будівлі. Після закінчення практичної частини діти спілкувалися з вогнеборцями та розглядали пожежно-рятувальне оснащення.

Навчання з пожежної безпеки проходитимуть під час кожної зміни Міжнародного дитячого центру «Артек».