Державне управління справами

Розпочалася ІX тематична зміна «Вперед, до Олімпу» в Міжнародному дитячому центрі «Артек»

З 31 серпня по 20 вересня 2018 року в Міжнародному дитячому центрі «Артек» триватиме тематична зміна «Вперед, до Олімпу», учасниками якої стали близько 650 дітей з усієї України.

Тематична зміна спрямована на актуалізацію цінностей піклування про власне здоров’я через формування значущості потенціалу особистості.

Олімпійське майбутнє України народжується в Артеку і цьому є підтвердження – приклад славетних українських спортсменів-артеківців. Зміна допоможе дітям познайомитися із системою підготовки олімпійської збірної України, взяти участь у змаганнях з олімпійських та неолімпійських видів спорту, відвідати музеї слави відомих українських спортсменів тощо. Гостями артеківців стануть відомі спортсмени, учасники олімпіад та міжнародних турнірів і змагань.

Під час зміни пройде фінал всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя» та спортивний фестиваль «Артекіада» з олімпійських і неолімпійських видів спорту: футбол, водне поло, стрільба з лука, регбі, настільний теніс, шахи, тріатлон, дабл-датч, артбол, баскетбол, корлінг, силова естафета, легкоатлетична естафета та катання на каяках згуртують юних артеківців. Окрім цього відбудуться майстер-класи від олімпійців зі стрибків на батуті.

Під патронатом Міністерства юстиції України та Координаційного центру з надання правової допомоги в Артеку в рамках загальнодержавного правопросвітницького проекту «Я маю право!» будуть проведені правові вікторини та квести для ознайомлення дітей з їхніми правами, їх захистом та правозахисним механізмом в Україні, а саме: казкова вікторина, правові сходинки, панельна дискусія, ділова гра «Ми – майбутні міністри», мобільна правова допомога, а для створення карти правових потреб дитини будуть написані листи міністру справедливості. Підсумком цих тематичних заходів стане відеоролик «Право з Тобою».

Київський центр зайнятості проведе з артеківцями профорієнтаційні конкурси та тестування. Працюватиме Мобільний центр профорієнтації з маршрутним листом і переліком послуг. Артеківці пройдуть цікаве профдіагностичне тестування, майстер-клас «Як вдало вибрати професію», зіграють у ділові профорієнтаційні ігри.

Представники пожежної частини проведуть заняття, під час яких розкажуть про правила поведінки в надзвичайних ситуаціях, самозахист, безпеку життєдіяльності, права дитини та їх захист.

Також артеківців чекають пошуково-дослідницькі програми: Фестиваль знань, хімічні шоу, літературні конкурси, інтелектуальні ігри: «На крок вперед», «Ерудит», «Вундеркінд», «Розумник».

До Дня українського кіно пройдуть конкурси кіноафіш, кінотрейлерів, дитячих телешоу, інтерв’ю, святкових привітань і виготовлення костюмів своїми руками.

Артеківці братимуть участь у конкурсах аплікацій «Моя дитяча мрія», шоу-програмах «Спортивний калейдоскоп», «Вгадай мелодію», «Таланти Артеку», конкурсах «8 чудо світу», «Краще за всіх!», «Стартін», конкурсній програмі «З мелодією по життю» та розважальній програмі «Танцювальний калейдоскоп».

Чекають артеківців і туристичні випробування: пошукові ігри «Слідопит», «Лис», «Барлінський мур», «Хранитель вогнища», фестиваль патрулів, туристичні походи, змагання з альпінізму, спортивного орієнтування, на знання туристичного спорядження, в’язання вузлів.

Артеківці познайомляться з видатними пам’ятками та історичними місцями столиці України, відвідають з екскурсіями Національний музей історії України у Другій світовій війні та Київський зоологічний парк загальнодержавного значення, де з ними проведуть пізнавальну вікторину.