Державне управління справами

Провідні науковці, експерти та практики обговорили національні цінності й національні інтереси в системі публічного управління

12 жовтня в Національній академії державного управління при Президентові України відбулася науково-практична конференція за міжнародною участю «Національні цінності й національні інтереси в системі публічного управління».

У заході взяли участь президент Національної академії Василь Куйбіда, заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, керівник проекту Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії Даніель Зайберлінг, заступник голови Федерації профспілок України Євген Драп’ятий,  начальник управління з питань інформаційних технологій Державного агентства з питань електронного урядування України Валерій Бакал, директор відокремленого підрозділу «Центр розвитку місцевого самоврядування» у Вінницькій області громадської організації «Подільська агенція регіонального розвитку» Олег Левченко, представники центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, провідні вчені, представники навчальних закладів, які здійснюють підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, представники організацій громадянського суспільства.

Метою конференції стало оприлюднення результатів навчальних досягнень та наукових досліджень у галузі знань «Публічне управління та адміністрування», залучення науковців та практиків до обговорення актуальних питань публічного управління, формування національних цінностей і реалізації національних інтересів у контексті новітніх викликів.

Відкриваючи роботу науково-комунікативного зібрання, Василь Куйбіда акцентував увагу на важливості обговорення проблематики ціннісних засад формування та реалізації національних інтересів, їх відображенні в системі публічного управління.

Керівник проекту Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії Даніель Зайберлінг порушив питання ціннісних засад розвитку національної свідомості в професійній діяльності публічних службовців.

У вступному слові заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема підкреслив необхідність побудови чіткої системи ціннісних орієнтирів, виходячи з національних інтересів. Без визначення ціннісних параметрів, за словами Олександра Яреми, побудувати національну державу неможливо.

Начальник управління з питань інформаційних технологій Державного агентства з питань електронного урядування України Валерій Бакал висловив готовність до співпраці Державного агентства з питань електронного урядування України з Національною академією державного управління при Президентові України.

Під час конференції з доповідями щодо засад національного державотворення, вироблення та реалізації державної політики, спрямованої на досягнення цілей, сформульованих на підставі усвідомлення національних інтересів, виступили науковці та представники органів державної влади.