Державне управління справами

Президент України вручив державні нагороди до Дня захисника України

У Залі нагород Маріїнського палацу Петро Порошенко вручив високі державні нагороди з нагоди Дня захисника України військовослужбовцям Збройних Сил України, бійцям Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, службовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій, поліцейським Національної поліції України та ветеранам антитерористичної операції.

Серед нагороджених орденом Богдана Хмельницького майор Артем Багінський – командир гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону 72-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України, який виконує бойові завдання в районі проведення антитерористичної операції з травня 2014 року. Брав участь у боях під населеними пунктами Червонопартизанськ, Ізварине, Степанівка, Міусінськ, Волноваха, Авдіївка, виявляючи відвагу та мужність, ризикуючи власним життям, вміло керуючи довіреними йому підрозділами.

Орденом «За мужність» ІІ ступеня нагороджено старшого прапорщика Михайла Михайлюка – інженера загону спеціального призначення 8-го окремого полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

М. Михайлюк брав безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції на території Луганської та Донецької областей з травня 2014 року. 10 вересня 2015 року виконував бойове завдання з ліквідації снайперів противника в районі населених пунктів Довге та Лопаскіне.

Медаллю «Захиснику Вітчизни» нагороджено старшого прапорщика Григорія Поздняка – інспектора прикордонної служби Державної прикордонної служби України.

Старший прапорщик Г. Поздняк брав безпосередню участь у низці блискучих операцій щодо протидії спробам переправлення через державний кордон зброї, військової техніки та особового складу російськими найманцями з території Російської Федерації.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено майора Володимира Паламарчука – заступника начальника частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування з технічного забезпечення 1 Спеціального центру швидкого реагування та гуманітарного розмінування  Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Майор служби цивільного захисту В. Паламарчук протягом проходження служби неодноразово брав участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, аварій та стихійних лих, де показав себе з найкращої сторони як керівник, що вміє оперативно, правильно прийняти рішення в складній ситуації та організувати виконання робіт з ліквідації її наслідків.

Медаллю «За військову службу Україні» нагороджено капітана Національної гвардії України Олександра Орлова.

Із жовтня 2014 до цього часу неодноразово перебував у зоні проведення антитерористичної операції. За період виконання службових обов’язків виявив мужність, героїзм, рішучість і вірність військовій присязі щодо захисту територіальної цілісності та незалежності держави. Під час виконання поставлених бойових завдань О. Орлов неодноразово ризикував власним життям, виявляючи високий професіоналізм і винахідливість.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено капітана Національної поліції України Олександра Носка.

28 травня 2017 року незаконними збройними формуваннями було здійснено масований артилерійський обстріл міста Красногорівки Донецької області. Під час обстрілу, виявивши особисту мужність та героїзм, ризикуючи власним життям та здоров’ям,  О. Носко разом з працівниками підрозділу евакуювали 16 громадян, які перебували на стаціонарному лікуванні, та 11 працівників міської лікарні.

Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено підполковника Служби безпеки України Юрія Музику.

У липні 2014 року в складі тактичної групи брав участь у проведенні спеціальних заходів у районі населеного пункту Щастя Луганської області. Протягом 2016–2017 років підполковник Ю. Музика неодноразово залучався до  проведення розвідувально-пошукових і спеціальних заходів поблизу населеного пункту Водяне Донецької області, де здійснював керівництво зведеними тактичними групами. Виявив особисту відвагу, високі професійні якості, оперативність, вміння своєчасно реагувати на зміну в бойовій обстановці.