Державне управління справами

Президент Національної академії державного управління взяв участь у Baltic Business Forum

20–22 вересня 2017 року президент Національної академії державного управління при Президентові України Василь Куйбіда  взяв участь у Baltic Business Forum (BBF) – Енергія для розвитку, який відбувся в м. Свіноуйсьце (Республіка Польща). Співорганізатором Форуму виступила Польсько-українська господарча палата.

Під час заходу експерти, науковці та практики з України, Турецької Республіки, Республіки Польща, Литви, Федеративної Республіки Німеччина та країн Скандинавії обговорили політичні та економічні відносини в регіоні Тримор’я (від Адріатичного до Балтійського та Чорного морів).

У ході сесій учасники розглянули питання Швеції, України та Польщі перед V самітом Східного партнерства в Брюсселі, акцентуючи увагу на політиці енергетичної співпраці та бізнесу. Обговорили проекти Євросоюзу та регіонів як шлях до об’єднання Європи та підвищення конкурентоспроможності економік. Окрім того, учасники розглянули політичне та військове співробітництво країн регіону Адріатичного, Балтійського та Чорного морів; презентували досвід Швеції, України та Польщі щодо енергетичної ефективності та енергетичної трансформації.

Президент Національної академії державного управління при Президентові України Василь Куйбіда під час сесії «Польсько-українська академія міст. Бачення і потреби» акцентував увагу на тому, що трансформаційні процеси українського суспільства прискорили процес реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Реформа децентралізації, за словами Василя Куйбіди, залишається ключовою для розвитку держави та однією з основних, які найбільш активно реалізуються в Україні.

Саме тому Національна академія впродовж цього року налагодила співробітництво з органами місцевого самоврядування, неурядовими організаціями задля створення ефективної системи місцевого самоврядування, в якій органи місцевого самоврядування будуть спроможні виконувати покладені на них повноваження. З метою покращення співпраці міст, громад, областей та регіонів України і Республіки Польща Національною академією взято під патронат Польсько-українську академію міст.

На форумі було підписано Меморандум про співробітництво між Польсько-українською господарчою палатою, Львівським регіональним інститутом державного управління Національної академії державного управління при Президентові України та Малопольською школою публічного адміністрування Економічного університету в м. Краків.