Державне управління справами

Понад 800 дітей з усієї України відпочивають в останню літню зміну в Артеку

У Міжнародному дитячому центрі «Артек» розпочалася VIІІ зміна «Наша земля – Україна». До Артеку приїхало понад 800 дітей з усіх регіонів України. Зміна триватиме з 8 по 28 серпня 2017 року.

Мета зміни – сприяння всебічному розвитку дітей крізь призму національно-патріотичного виховання шляхом формування в дітей позитивного сприйняття української дійсності та перспектив розвитку держави, розуміння цінності своєї держави у світі.

Основним завданням програми зміни є розвиток дитини як особистості, патріота, думка якого є важливою у вирішенні актуальних питань сьогодення.

З метою формування ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості в дітей на прикладах героїчної боротьби Українського народу за самовизначення і творення власної держави, ідеалів свободи, соборності та державності їх буде залучено до участі в культурно-мистецьких і народознавчих акціях під час підготовки та відзначення Дня Державного Прапора України та 26-ї річниці незалежності України.

За участю Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва планується відкриття фотовиставки «100 перемог України. 1917–2017 рр.», що відображає знакові події та досягнення України, її героїчного народу, серед яких: проголошення Української Народної Республіки у 1917 році, перемога в Другій світовій війні, проголошення незалежності України у 1991 році, Помаранчева революція та Революція Гідності, підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

На зміні проводитимуться тематичні дні регіонів України, в яких буде презентовано культуру, традиції, а також відбудеться знайомство з історією і видатними діячами. Для цього буде проведено: туристично-краєзнавчі проекти «Артеківська січ» та «Артеківський вишкіл», пошукову гру «Україна єдина», танцювальний марафон «Талановиті українці», пізнавальну програму «Відкривай Україну», моделюючу стратегічну гру «Нова українська громада», творчий вечір, присвячений пам’яті Андрія Кузьменка (гурт «Скрябін»), акцію «Історія нашого стягу» та фінал дитячого пісенного конкурсу «Євробачення–2017».