Державне управління справами

Оголошення про пошук інвесторів для реалізації проекту забудови земельної ділянки по вул. Канальній, 8 у Дарницькому районі м. Києва

Державному підприємству «Укрінвестбуд» (далі –­­ підприємство) згідно з розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 03 квітня 2017 року № 390 надано в постійне користування земельну ділянку державної власності площею 2,4438 га, що розташована по вул. Канальній, 8 у Дарницькому районі м. Києва (далі – земельна ділянка).

Відповідно до рішення Київської міської ради від 06 липня 2017 року № 691/2853 затверджено детальний план території в районі Дніпровської набережної, вулиці Здолбунівської, проспекту Петра Григоренка в Дарницькому районі м. Києва, до складу якого входить земельна ділянка, з можливістю розташування на ній об’єктів багатоповерхової житлової забудови.

З метою реалізації проекту забудови земельної ділянки підприємство проводить пошук інвестора з найбільш привабливою пропозицією та техніко-економічними показниками розміщення на цій земельній ділянці об’єктів житлового та іншого комерційного призначення.

На сьогодні підприємство практично завершило розробку та затвердження за встановленим порядком проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Державному підприємству «Укрінвестбуд» для будівництва житлового комплексу з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями та паркінгом (зміна цільового призначення) на вул. Канальній, 8 у Дарницькому районі міста Києва.  Видання відповідного розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) очікується протягом вересня 2017 року. 

У зв’язку з цим наводимо основні умови реалізації проекту забудови та вимоги до потенційних інвесторів, а саме:

 

1. Склад комерційної пропозиції інвестора:

1.1. Надати пропозиції щодо основних техніко-економічних показників проекту забудови, а саме:

1.1.1. Загальна площа об’єктів забудови земельної ділянки.

1.1.2. Загальна площа та кількість квартир.

1.1.3. Загальна площа нежитлових приміщень комерційного призначення.

1.1.4. Терміни реалізації проекту забудови.

1.2. Надати передпроектні пропозиції проекту забудови.

1.3. Надати пропозицію щодо частки підприємства в збудованих об’єктах у відсотках від загальних площ забудови земельної ділянки (житлових і нежитлових площ).

 

2. Зобов’язання інвестора:

2.1. Забезпечення 100% фінансування реалізації проекту забудови земельної ділянки.

2.2. Сплата пайової участі на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва у зв’язку з реалізацією проекту забудови в повному обсязі.

2.3. Компенсація підприємству витрат на сплату земельного податку за користування земельною ділянкою за весь період реалізації проекту забудови.

2.4. Компенсація підприємству фактично понесених витрат на розбирання та демонтаж наявних на земельній ділянці будівель і споруд.

2.5. Забезпечення 100% фінансування витрат на ведення технічного нагляду, що буде здійснюватися підприємством.

 

3. Вимоги до інвестора:

3.1. Наявність досвіду в реалізації аналогічних інвестиційно-будівельних проектів.

3.2. Наявність прав на використання впізнаваної на ринку будівництва нерухомості торговельної марки.

3.3. Надання інформації щодо проектувальної організації, яка буде здійснювати проектування об’єкта забудови.

3.4. Надання інформації щодо генерального підрядника, що буде здійснювати будівництво об’єктів.

3.5. Надання інформації щодо експлуатуючої організації, якій планується передача в управління введених в експлуатацію житлових будинків.

3.6. Надання інформації про відсутність інвестора в переліку осіб, на які поширюються санкції відповідно до статті 5 Закону України «Про санкції», Указів Президента України від 16 вересня 2015 року № 549, від 17 жовтня 2016 року      № 467 та від 15 травня 2017 року № 133, розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2014 року № 829.

3.7. Надання інвестором відомостей про те, що його не визнано в установленому законом порядку банкрутом і стосовно нього не відкрито ліквідаційну процедуру, інформації про відсутність обтяжень чи обмежень стосовно розпорядження майном.

 

4. Надання інших відомостей і пропозиції, які інвестор може запропонувати самостійно.

За результатами комплексної оцінки отриманих комерційних пропозицій рішення про вибір найкращої пропозиції та, відповідно, повідомлення інвестора для подальшого опрацювання сторонами договірних зобов’язань буде здійснено після видання розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо зміни цільового призначення земельної ділянки під вищезазначені містобудівні потреби.  

У випадку надходження комерційних пропозицій з однаковими основними техніко-економічними показниками забудови земельної ділянки вибір інвестора буде здійснюватися за результатами комплексної оцінки інших показників цих пропозицій, у тому числі запропонованого розміру частки підприємства в збудованих об’єктах (підпункт 1.3 Оголошення), умов виконання інвесторами зобов’язань (пункт 2 Оголошення) та їх відповідності зазначеним вимогам    (пункт 3 Оголошення).

При цьому запропонований розмір частки підприємства в збудованих на земельній ділянці об’єктах буде розглядатися головним критерієм у разі рівності інших показників пропозицій.

За отриманням роз’яснень і додаткової інформації щодо реалізації проекту забудови земельної ділянки та подання  пропозицій звертатися за адресою: 01024, м. Київ, вул. Банкова, 3, Державне підприємство «Укрінвестбуд», контактний тел. (044) 253-32-46.

Пропозиції в письмовому вигляді приймаються до 05 жовтня 2017 року включно.

_________________________