Державне управління справами

На території Національного комплексу «Експоцентр України» відкриють Музей монументальної пропаганди

Київською міською державною адміністрацією разом з керівництвом Національного комплексу «Експоцентр України» розпочато створення Музею монументальної пропаганди на території комплексу по вул. Академіка Глушкова, 1. Експонатами музею будуть монументальні скульптури, надані місцевою владою або приватними колекціонерами.

«Ми приступаємо до створення Музею монументальної пропаганди, що зможе стати одним з топ-10 визначних пам’яток столиці, – зазначив секретар Київської міської ради Володимир Прокопів. – Створення Музею буде проходити в кілька етапів, перший заплановано на осінь 2017 року».

«Відкриття Музею стане важливою віхою в історії України – ми нарешті остаточно і безповоротно перегорнемо сторінку комуністичного століття в нашій країні, – наголосив тимчасово виконуючий обов’язки генерального директора Національного комплексу «Експоцентр України» Євген Мушкін . – Свого часу ВДНГ було створено як один з найпотужніших інструментів комуністичної пропаганди. Саме тут і буде поставлено крапку та збережено пам’ять про цю сумну частину нашої історії на покоління і на століття – щоб ніколи знову. Never again!».

Музей складатиметься з двох частин: відкритої експозиції (скульптури і пам’ятники комуністичного режиму та радянської епохи України) і закритої (архівні матеріали та інші експонати, які повинні зберігатися в приміщенні).

Проект благодійний. Зібрано 10% від планового бюджету створення Музею (це близько 2 млн грн).