Державне управління справами

НАЦІОНАЛЬНИЙ КАМЕРНИЙ АНСАМБЛЬ «КИЇВСЬКІ СОЛІСТИ»

Посада / ПІБ: 
Директор Васильківський Анатолій Олегович
Адреса: 
вул. Хрещатик, 2, м. Київ, 01001
Телефон: 
+38 (044) 278-57-96, +38 (044) 507-16-46
Електронна пошта: 
kievsol@ukr.net

НАЦІОНАЛЬНИЙ КАМЕРНИЙ АНСАМБЛЬ «КИЇВСЬКІ СОЛІСТИ» створено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 1995 року № 456 «Про створення Державного камерного ансамблю «Київські солісти».

Згідно з Положенням «Про Національний камерний ансамбль «Київський солісти» ансамбль здійснює некомерційну творчу, культурну, мистецьку, фінансово-господарську, гастрольну та іншу діяльність відповідно до законодавства України.

Метою створення та основною діяльністю Ансамблю є широка популяризація вітчизняного та зарубіжного мистецтва, класичної спадщини, відродження української національної культури, зокрема музичного мистецтва, художнього слова, естетичне виховання громадян, сприяння духовному відродженню народу України, формування гуманістичної моралі, утвердження загальнолюдських цінностей.

Указом Президента України від 03 лютого 2010 року № 95 Державному камерному ансамблю «Київські солісти» було надано статус національного.

За активну творчу діяльність у репрезентації української виконавської культури у світі Національному камерному ансамблю «Київські солісти» Міністерством закордонних справ України надано статус «Посол української культури».

У результаті високого конкурентного відбору фахівців ансамблю, багаторічної плідної ефективної концертної діяльності Національний камерний ансамбль «Київські солісти» посідає лідируючі позиції на музичному ринку України. Це дозволяє з максимальною результативністю займатися основними напрямами діяльності колективу, а саме: реалізація державної політики в галузі культури і мистецтва, створення актуальних різноманітних культурно-мистецьких проєктів національного та міжнародного значення, участь в офіційних та протокольних заходах за участю вищих посадових осіб держави.