Державне управління справами

Науково-практична конференція «Проблеми та перспективи сімейної медицини в Україні»

26–27 жовтня в приміщенні Державного підприємства «Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім» пройшла Науково-практична конференція «Проблеми та перспективи сімейної медицини в Україні» за участю Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика та Міжнародної громадської організації «Міжнародна асоціація «Здоров’я суспільства».

На конференції фахівці медичної сфери розглянули такі теми:

  • Сучасний розвиток сімейної медицини в Україні й проблемні питання реорганізації первинної медичної допомоги
  • Новітні напрями та технології в практиці лікаря загальної практики – сімейного лікаря
  • Актуальні питання первинної медичної допомоги на засадах сімейної медицини в загальній системі охорони здоров’я щодо формування та збереження здоров’я населення.

Під час конференції відбулися  телеміст  на тему «Підтримування здоров’я людей літнього віку» (Україна – США), а також майстер-класи, круглі столи, виставки, засідання опорних кафедр до- та післядипломної освіти, головних позаштатних спеціалістів і молодих вчених.

Також відбулося засідання експертної проблемної комісії Міністерства охорони здоров’я України та Національної академії медичних наук України зі спеціальності «Загальна практика – сімейна медицина», засідання опорної кафедри та засідання Українського молодіжного руху сімейних лікарів.