Державне управління справами

Міжнародний дитячий центр «Артек» відсвяткував 94-річчя від дня заснування

16 червня 2019 року Міжнародний дитячий центр «Артек» відсвяткував 94‑річчя від дня заснування. Привітати  артеківців приїхали високоповажні гості: дружина Президента України Олена Зеленська, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка та  т. в. о. Керівника Державного управління справами Сергій Борзов. Разом з першою леді до «Артеку» прибули відомі актори, головні герої серіалу «Школа» Олександр Петренко та Ірина Кудашова.

Генеральний директор Міжнародного дитячого центру «Артек» Сергій Капустін продемонстрував гостям Арт-село «Артек», студії малярства на склі, арт-живопису, графіки та арт-моделювання. Також Олена Зеленська відвідала інноваційний освітній центр – біологічну, хімічну, фізичну лабораторії та лабораторію робототехніки.

Після святкового концерту діти влаштували під пісню Гайтани «Сонце нам сяє» флешмоб, на якому були представлені прапори всіх областей України.

 «Чудово, що в нас є такі заклади. І таких центрів потрібно більше, бо «Артек» унікальний, –  зазначила Олена Зеленська. – Я також була в «Артеку» в Криму. Це були незабутні моменти моєї юності. І дуже символічно, що я була в таборі в 1994 році, а сьогодні «Артек» відзначає 94-у річницю».

Артеківці презентували дружині Президента подарунки, зокрема картину на склі та прикрасу з бісеру.