Державне управління справами

Міжнародний дитячий центр «Артек» відсвяткував 92-річницю від дня заснування

16 червня 2017 року Міжнародний дитячий центр «Артек» відсвяткував 92-річницю від дня заснування. Після анексії Криму Державне підприємство України «Міжнародний дитячий центр «Артек» за ініціативою Президента України відновило свою діяльність у Пущі-Водиці з червня 2016 року.

«Створюючи оновлений проект Артеку ми виходили з того, що «Артек» – це не стіни, а люди, які поділяють певні цінності, вважають себе артеківцями. І не просто вважають, а діють як артеківці. Велика артеківська родина в усьому світі налічує понад мільйон прихильників різного віку», – зазначив генеральний директор МДЦ «Артек» Сергій Капустін.

Сьогодні МДЦ «Артек» активно розвивається як середовище для усвідомленого вибору дітьми цінностей патріотизму, створення умов для розвитку успішних, активних, талановитих дітей незалежно від соціального статусу.

Для цього в МДЦ «Артек» функціонують інноваційний освітній і культурно-мистецький центри, наявна інфраструктура для занять спортом і корисного дозвілля, проведення яскравих свят.

На святкуванні діти мали безліч розваг: холіфест, майстер-класи, вікторини, фото-, відеоконкурси, скаутське ралі, квести, спортивні змагання, козацькі забави, цікаві експерименти з природничих наук, а також концерт за участю відомих українських виконавців і вокально-хореографічних колективів.