Державне управління справами

Другий муніципальний форум об’єднань співвласників багатоквартирних будинків «Енергоефективна столиця»

18 жовтня в приміщенні Державного підприємства «Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім» пройшов Другий муніципальний форум об’єднань співвласників багатоквартирних будинків «Енергоефективна столиця» в рамках реалізації Комплексної цільової програми підвищення енергоефективності та розвитку житлово-комунальної інфраструктури міста Києва на 2016 – 2020 роки.

Учасники форуму – представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів і звичайні мешканці м. Києва взяли участь у круглих столах для обговорення актуальних питань та відвідали постійно діючу виставку підприємств, які спеціалізуються в галузі тепло-, енергозбереження, побачили презентовані новинки.

 На форумі виступили заступник голови Київської міської державної адміністрації П. Пантелеєв , а також представники Департаменту житлово-комунальної інфраструктури, екокомпаній, голови співвласників багатоквартирних будинків і житлово-будівельних кооперативів.

Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук закликав представників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і житлово-будівельних кооперативів проводити комплексну термомодернізацію будинків.

«Ми пересвідчилися в успішності програми. Завдяки «теплим кредитам» кожне домогосподарство, кожне ОСББ має можливість утеплити свої оселі, зменшити енергоспоживання і як мінімум вдвічі менше платити за комунальні послуги», – наголосив Голова Агентства.

Як зазначив Сергій Савчук, у 2017 році понад 600 ОСББ залучили 133 млн грн «теплих кредитів», що вдвічі більше, ніж у 2016 році. Загалом з початку дії програми нею скористалося більше 1200 ОСББ та ЖБК на суму 210 млн гривень.

«Особлива подяка тим міським головам, які у свій час підтримали Агентство, підписали з нами меморандум і взяли на себе зобов’язання співфінансувати «теплі кредити». Так, наприклад, Держенергоефективності компенсує ОСББ від 40% до 70% суми кредиту, а місто Київ – ще 30%. Фактично весь «теплий кредит» київським ОСББ допомагає сплатити держава. У результаті мешканці будинку отримують менші комунальні платежі та утеплені квартири», – додав Сергій Савчук.

Організатори муніципального форуму об’єднань співвласників багатоквартирних будинків «Енергоефективна столиця» – Київська міська державна адміністрація за участю Комунального концерну «Центр комунального сервісу», Громадської організації «Платформа комфорту» та ТОВ «Пріоритет - 2000».