Державне управління справами

ДП «Чайка» отримало чергову нагороду на XXIX Міжнародній агропромисловій виставці «АГРО–2017»

З 7 по 10 червня 2017 року на території Національного комплексу «Експоцентр України» відбулась XXIX Міжнародна агропромислова виставка «АГРО–2017». Найбільша агропромислова виставка України та Східної Європи, яка є платформою для вдосконалення виробництва, впровадження інновацій, презентацій новацій в усіх сферах сільськогосподарського комплексу України та світу.

Особливу увагу під час виставки організатори приділили новинкам сільськогосподарської техніки та устаткованню, високопродуктивним породам свійських тварин, сучасним агротехнологіям для всіх галузей сільського господарства.

Родзинкою виставки стала презентація проекту «Вони годують Україну», який впроваджується для того, щоб показати широкому загалу найкращі компанії на агроринку та людей, які за ними стоять.

Відвідувачі мали змогу ознайомитися з інноваційними технологіями, автоматизацією управління та контролю в сільському господарстві, впровадженням енергозберігаючих технологій. Під час XXIX Міжнародної агропромислової виставки «АГРО–2017» пройшли більше 30 науково-практичних заходів (конференцій, круглих столів, симпозіумів), а також презентації та дегустації різноманітної продукції, показ племінних коней і великої рогатої худоби.

Державне підприємство «Чайка» представило велику рогату худобу голштинської породи. Продуктивність корів-чемпіонів становить понад 10000 літрів молока в рік. Державне підприємство «Чайка» має 4 племінні статуси: племінний завод з розведення великої рогатої худоби голштинської породи (європейської селекції), 2 племінні заводи з розведення великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи та племінний завод з розведення свиней великої білої породи. Завдяки сформованій племінній базі та наявності високого генетичного потенціалу великої рогатої худоби в господарстві щороку відбувається підвищення молочної продуктивності.

Під час «Агро–2017» був встановлений новий рекорд – «Найвищий в Україні коровай». Витвір кулінарного мистецтва – коровай вагою понад 500 кілограмів, виготовлений  ПАТ «Київхліб».