Державне управління справами

Державне управління справами провело семінар з питань розроблення інвестиційних проектів

 

20 листопада 2015 року в  приміщенні Державного підприємства «Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім» Державне управління справами провело одноденний семінар для представників державних підприємств, установ та організацій, які перебувають в управлінні Державного управління справами, з питань розроблення інвестиційних проектів.

Метою проведення семінару було ознайомлення представників підприємств з вимогами статті 32 Бюджетного кодексу України до розробки державних інвестиційних проектів та Порядком відбору державних інвестиційних проектів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2015 року № 571, а також проведення практичних занять щодо розрахунків основних економічних показників.

На семінар для надання методично-консультаційної допомоги були запрошені заступник директора департаменту, начальник управління інноваційних та інвестиційних проектів Міністерства економічного розвитку  і торгівлі України Оксана Гришкевич та консультант Світового банку Тетяна Тавлуй.

Програма семінару містила такі питання:

  • підготовка та відбір державних інвестиційних проектів: нові законодавчі вимоги;
  • базові поняття інвестиційного проекту;
  • особливості економічного та соціального аналізу державних інвестиційних проектів;
  • практика розробки державного інвестиційного проекту на прикладі Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал»;
  • проектна та нормативна документація при проведенні будівельних робіт.

Для належної розробки інвестиційних проектів, реалізація яких потребує державних капіталовкладень, учасникам семінару було проведено відеопрезентацію «Розроблення інвестиційних проектів».

Під час семінару заступник Керівника Державного управління справами Сергій Прилипко представив програму «Базові поняття інвестиційного проекту». Учасникам семінару розповіли про критерії оцінки проектів, маркетинговий аналіз проекту, аналіз ризиків, сутність, життєвий цикл проекту, логіку фінансових операцій.

Також під час обговорення на прикладі діяльності Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал» було продемонстровано практику розробки й особливості економічного та соціального аналізу державних інвестиційних проектів.

Тетяна Тавлуй, консультант Світового банку, провела практичне заняття з розрахунків економічної та соціальної ефективності інвестиційних проектів.