Державне управління справами

Державна організація «Резиденція «Синьогора» перейшла на альтернативні види палива

З метою економії державних коштів, які витрачалися на оплату природного газу, та у зв’язку з підвищенням цін на енергоносії адміністрація ДО «Резиденція «Синьогора» прийняла рішення перейти на альтернативні види палива.

 

«Було розроблено проектну документацію та розпочато роботи з реконструкції котельні, встановлено твердопаливний котел вітчизняного виробника, – зазначив генеральний директор Державної організації «Резиденція «Синьогора» Василь Поштарюк. – Економія складатиме близько 300 тисяч гривень за рік, що окупить вартість установлення твердопаливного котла за один опалювальний сезон».

Твердопаливний котел КВ-0,8-БТ придбано за рахунок спеціального фонду від доходів, одержаних організацією за надання платних послуг. Він використовується для системи опалення готелю, побутових, складських приміщень і забезпечення технологічних потреб гарячою водою з температурою до 95 °С та тиском у системі до 0,2 МПа.

Для опалення використовуватимуть відходи від рубок догляду за тисячами гектарів прилеглого лісу. Згідно з розрахунками експертів перехід на твердопаливний котел забезпечить економію бюджетних коштів утричі. Для отримання 1 Гкал тепла потрібно 125 м3 природного газу, а дров – приблизно 500 кг за умови вологості не менше 30 % та ККД котла не менше 78 %.

 У 2014 році на опалення готельного комплексу було використано 75 тис. м3 природного газу. Для опалення твердопаливним котлом за місяць використовуватимуть до 200 м3 твердого палива.