Державне управління справами

Генеральним директором Національного культурного центру України у м. Москві обрано Валерія Юрченка

Відповідно до Законів України «Про управління об’єктами державної власності», «Про культуру» та Положення про Державне управління справами в редакції, затвердженій Указом Президента України від 17 грудня 2002 року № 1180, 18 квітня 2017 року був оголошений конкурс на посаду генерального директора Національного культурного центру України у м. Москві (вул. Арбат, 9, будівля 1, м. Москва, Російська Федерація).

13 червня 2017 року відбулося друге засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду генерального директора Національного культурного центру України у м. Москві, на якому свої програми представили 5 кандидатів: Березовський Іван Іванович, Винник Сергій Олексійович, Малишевський Тарас Михайлович, Шерстобоєв Олексій Володимирович, Юрченко Валерій Володимирович.

Більшістю голосів комісія вибрала переможцем конкурсу на посаду генерального директора Національного культурного центру України у м. Москві Юрченка Валерія Володимировича.

Національний культурний центр України у м. Москві створений для зміцнення міжнародного авторитету України, пропаганди культури і духовності, ознайомлення зарубіжної громадськості з історією і культурою, внутрішньою та зовнішньою політикою України, підтримки українських організацій в Російській Федерації. У центрі працюють курси української мови, вечірня школа, бібліотека ім. Богдана Ступки, а також магазин української літератури.