Державне управління справами

В Українському домі пройшов VI Національний молитовний сніданок

1 червня 2017 року в приміщенні Державного підприємства «Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім» пройшов VI Національний молитовний сніданок.

Учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання пам’ять Блаженнішого Любомира Гузара. Молитву прочитав Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Захід зібрав глав різних церков і конфесій, урядовців, депутатів. Також у ньому взяли участь Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, Голова Служби безпеки України Василь Грицак, посли, громадські діячі та діти.

«У нашому парламенті склалася добра традиція, – молитовний сніданок. Така практика існує в парламентах понад 100 країн світу. Сьогодні вже наш шостий молитовний сніданок. Я щасливий, що ця духовна практика об’єднує не лише політиків, але й лідерів та представників провідних церков і релігійних організацій України. Сьогодні Міжнародний день захисту дітей. І я радий, що вперше в історії молитовного сніданку тут присутні й діти. Тут і діти-сироти, і діти наших захисників», – зазначив під час молитовного сніданку Андрій Парубій.

Молитовні сніданки за участю представників релігійних організацій, державних діячів, політиків, урядовців, бізнесменів є багаторічною традицією в демократичних країнах. Більше 60 років такі молитовні сніданки проходять у Конгресі США, а також в Європарламенті, у Німеччині, Норвегії та інших країнах. В Україні молитовні сніданки  відбуваються під патронатом Голови Верховної Ради України.