Державне управління справами

В Українському домі пройшла церемонія Всеукраїнського рейтингу «Книжка року–2018»

Оголошено результати ХХ Всеукраїнського рейтингу «Книжка року–2018». Церемонія пройшла в приміщенні Державного підприємства «Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім», її відвідав Президент України Петро Порошенко.

Глава держави звернувся до творців і поціновувачів української книги: «Нам належить продовжувати і розвивати все зроблене, аби українська книга гідно зустріла виклики ХХІ століття, посіла в нашому житті те місце, якого вона заслуговує. Нам треба читати і поширювати любов до читання, треба поширювати коло книголюбів серед нових поколінь українців».

Президент підкреслив, що влада може багато що зробити. «Але жоден Президент не здатен  примусити людину купувати і читати книжки», – сказав Петро Порошенко. Він підкреслив, що саме тому  «у цій сфері дуже важливим є партнерство держави й суспільства, напрацювання спільних ініціатив».

«Мій заклик до успішних і популярних людей – розповідайте про прочитані книжки, про відвідання книжкових магазинів і бібліотек. Покладіть поруч цікаву книжку, коли даєте інтерв’ю. Сам я підтримую традицію: щороку, може це нескромно, але  називати десять найкращих новинок. Приєднуйтеся до неї», – сказав Президент.