Державне управління справами

«У санаторії «Пуща-Озерна» тренуватиметься медичний батальйон», – Сергій Березенко

 

Керівник Державного управління справами Сергій Березенко передав другий корпус санаторію «Пуща-Озерна» медикам-добровольцям Першого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова. На території санаторію відтепер розміщена перша в Україні тренувальна медична база пересувного шпиталю.

«До Президента України Петра Порошенка звернувся з проханням посприяти в роботі медичного батальйону Урядовий уповноважений з питань етнонаціональної політики Геннадій Друзенко. Негайно було прийнято рішення виділити один з корпусів санаторію «Пуща-Озерна» для тренувальної бази мобільного шпиталю», – повідомив Сергій Березенко.

Як зазначив Керівник Державного управління справами, сюди з’їжджатимуться медики, які вже побували в зоні АТО і зможуть передати свій досвід роботи в бойових умовам тим, хто туди тільки збирається.

Урядовий уповноважений з питань етнонаціональної політики Геннадій Друзенко зазначив, що до цього часу в волонтерів не було своєї тренувальної бази. «Останнє навчання проходило під Києвом, де не було ні світла, ні води. Відсьогодні ми зможемо проводити повноцінні тренування і готувати медиків у зону АТО», – сказав Геннадій Друзенко.

Сергій Березенко наголосив, що Державне управління справами сьогодні максимально спрямувало свою роботу на допомогу пораненим. За останні 4 дні в Клінічну лікарню «Феофанія» поступило 40 важкопоранених бійців. Та найважливіше – це правильно надана перша медична допомога на полі бою.