Державне управління справами

«Мистецька праця. ART WORK»

Із 29 червня по 30 липня на Державному підприємстві «Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал» проходить виставка українського та польського сучасного мистецтва «Мистецька праця. ART WORK».

Основна тема проекту – праця художника й людей, задіяних в арт-індустрії України та Польщі, неоднозначні стосунки митця та арт-ринку в епоху кризи та турбулентностей планетарного масштабу. Другий важливий акцент – зміна уявлення про працю в суспільстві, основним викликом для якого є стрімке зменшення робочих місць за рахунок всебічної автоматизації та розвитку штучного інтелекту. Як зміниться життя людини у світі, де пануватимуть дигітальні трудівники? Чи стане кожен з тих, хто лишиться без роботи, художником?

У виставці представлено 55 арт-проектів провідних сучасних художників України та Польщі.

30 серпня 2017 року проект відкриється у м. Вроцлаві (Польща).

 

Організатори виставки: Мистецький арсенал та Galeria Mieska (м. Вроцлав, Польща) за підтримки Міністерства культури та національної спадщини Польщі.

Кураторки виставки: Аліса Ложкіна (кураторка проектів Мистецького арсеналу, Київ), Єва Сулек (незалежна кураторка, Варшава).

Куратори-асистенти: Маогожата Міцула, Олександр Пархоменко.