Державне управління справами

Школа молодого громадянина: вибори в Артеку

Учасники VІІІ тематичної зміни Міжнародного дитячого центру «Артек» «Наша земля – Україна» обрали свого мера і мерію. Виборчий процес у таборі майже повністю відтворював «дорослий» аналог і пройшов у кілька етапів: проведення агітації, дебати, голосування та підбиття підсумків.

Протягом перших днів зміни всі співдружності висунули свого кандидата на вибори. У кожній співдружності проходили своєрідні праймеріз. Кожен охочий мав змогу публічно висловити свої плани та довести, чому саме його мали висунути як кандидата.

Представниками співдружностей стали:

«Перший національний»  –  Золотович Злата

«Всемогутні»  –  Чаус Юлія та Богопольська Анастасія

«Всі.Свої»  –  Одіян Анна

«ІV легіон»  –  Боровкова Карина

«Незламні»  –  Кузнецова Євгенія.

Анонімне голосування проводилося серед дітей старших товариств з усіх співдружностей. «Явка» становила понад 50%, свої голоси за кандидатів віддали 349 виборців.

Перемогу на виборах здобула Чаус Юлія з 2-ї співдружності. Майбутня мер набрала 156 голосів  –  це майже 45% усіх голосів. Після офіційного оголошення переможця Юлія прийняла офіційну присягу артеківського мера, а також підписала головний документ Артека  –  Універсал єдності із законами та цінностями всіх артеківців.

Інші кандидати на посаду мера стали віце-мерами Артека, отримали значки та особливі галстуки. Бажаємо успіхів новообраним представникам самоврядування Артека!

Фото та інформація з сайту http://artek.ua/