Державне управління справами

У Національному комплексі «Експоцентр України» розпочався ГОГОЛЬFEST 2015

17 вересня стартувала одна з найголовніших в Україні арт-подій осені – 8-й міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST.

Цьогорічний фестиваль проходить під гаслом «Мистецтво війни. Мистецтво любові. Мистецтво миру».

Головне послання фестивалю вкладено в слова його виразника та засновника Влада Троїцького: «Дегустуй завтра вже сьогодні».

Три роки поспіль фестиваль відбувався в промисловій зоні на Видубичах, але цьогоріч уперше він проходить на території Національного комплексу «Експоцентр України». Для проведення фестивалю залучено 14 павільйонів Експоцентру.

ГОГОЛЬFEST представить такі напрями мистецтва, як театр, кіно, академічна музика, візуальне мистецтво, перформанс, альтернативна музика, fashion art, дитяча програма, танець, література. Крім того, на заході буде представлено екологічну та дитячу програми, працюватимуть фотолабораторія та друкарня.

Участь у фестивалі беруть представники Іспанії, Ізраїлю, Швейцарії, Нідерландів, Польщі, Росії, Франції, Литви, Німеччини, Великобританії, Казахстану, Канади, Австрії, Швеції, Білорусі, Норвегії, Італії, Сполучених Штатів Америки, Угорщини та Ірландії.

У програмі – близько півтисячі подій, серед яких: хореографічний перформанс «Богиня грає в кості» в постановці відомого ізраїльського танцівника Ереза Зоа (Batsheva Dance Company), нарис із нової програми фрік-кабаре Dakh Daughters «Як я була Алісою… Мистецтво любові», «.avi» – аудіо-візуальна імпровізація у три сети від музичної агенції «Ухо» та багато інших сюрпризів.

24 вересня в рамках ГОГОЛЬFEST відбудеться унікальний хореографічний експеримент – балет за участю трупи Дениса Матвієнка Stabat Mater, який буде виконуватися в супроводі Національного камерного ансамблю «Київські солісти». Вокал: зірка опери «Коріолан» Мар’яна Головко, Анна Марич (сопрано), Ірина Разін-Кравченко і Марія Кушнір (мецо-сопрано).

Театральні гості з Росії – московський опозиційний документальний театр «Театр.doc» і «Театро Ді Капуа» із Санкт-Петербурга – привезуть по одному спектаклю.

В останній день фестивалю, 27 вересня, о 21:00 на території Національного комплексу «Експоцентр України» відбудеться виступ всесвітньовідомого британського піаніста Яна Пейса «Phantasms and Labyrinths».

Загалом у рамках фестивалю відбудеться близько 500 кінопоказів, вистав, лекцій, майстер-класів і презентацій.