Державне управління справами

У Національному комплексі «Експоцентр України» відкриють Резиденцію Святого Миколая

У Національному комплексі «Експоцентр України» пройшла прес-конференція виконуючого обов’язки генерального директора Максима Бахматова та директора з розвитку Максима Яковера. Нова команда відзвітувала про 100 днів своєї роботи та розповіла про плани розвитку підприємства.

 «Національний комплекс «Експоцентр України», на жаль, збиткове підприємство, територію якого вже давно не доглядали належним чином, – зазначив Максим Бахматов. – Ми вирішили повернути «ВДНГ» до життя та зробити прибутковим, створити в столиці України центр культурних і розважальних подій».

Максим Бахматов зауважив, що для реалізації всіх планів необхідно залучити інвесторів на підставі договору про приватно-державну співпрацю. Робота щодо цього вже проводиться.

Проаналізувавши економічні показники Національного комплексу «Експоцентр України», виконуючий обов’язки директора підкреслив, що доходи підприємства зросли. Якщо у першому півріччі цього року підприємство отримало півмільйонний збиток, то станом на 1 вересня дохід становив 700 тис. гривень. За прогнозами до кінця року дохід становитиме близько 1 млн гривень.

«До 1 жовтня 2015 року були розблоковані всі рахунки, що дало змогу проводити фінансові операції, оплачувати комунальні платежі та виплачувати заробітну плату працівникам Експоцентру», – зазначив він.

Також за рішенням суду повернено в державну власність стоянку перед входом до Експоцентру. Масових заходів проводилося на 70 % більше ніж у 2014 році. Уперше на території комплексу пройшов масштабний фестиваль Гогольfest. Проводиться робота щодо розв’язання проблеми опалення    (8 років система опалення не функціонувала), впроваджено пілотний проект з встановлення енергозберігаючого освітлення.

Серед запланованих заходів Експоцентру – відкриття Американського університету України в одному з павільйонів, фестиваль ATLAS WEEKEND, що відбудеться 8–10 липня 2016 року, а також партнерський проект з телеканалом СТБ «Зима на ВДНГ».

У грудні територія Національного комплексу «Експоцентр України»  перетвориться на казкове містечко. Адміністрація планує організувати там масштабну зону відпочинку.

Зимовий фестиваль проходитиме з 1 грудня і до самої Масляної. На центральній алеї, навпроти входу, поруч з фонтанами б  облаштують найбільший у Києві каток площею 8 тис. метрів. Він матиме овальну форму і працюватиме за температури до +5 °C. Також там спорудять штучну гірку з ефектом снігового покриву висотою 12 метрів і довжиною спуску 70 метрів.

Крім того плануються інші розваги – крижаний лабіринт, ice-бар, парк крижаних скульптур і навіть Резиденція Святого Миколая, в якій будуть проводити майстер-класи до Різдва.

Концепцію розвитку Національного комплексу «Експоцентр України» планують обговорювати з громадськістю.