Державне управління справами

У Міжнародному дитячому центрі «Артек» розпочалася ІV тематична зміна

З 5 по 25 травня 2018 року в Міжнародному дитячому центрі «Артек» триває тематична зміна «Академмістечко Артек», учасниками якої стали понад 930 дітей пільгових категорій з усієї України.

Тематична зміна спрямована на створення умов для реалізації талантів, мотивації до безперервної освіти, розвитку системного, міждисциплінарного мислення.

Під час відпочинку артеківців відбудеться «Освітній фестиваль». Діти візьмуть активну участь в інноваційних освітніх проектах «Нова українська школа очима дітей України» та «Виміри Другої світової війни». Будуть проводитись альтернативні та інтерактивні дослідницькі заняття, освітній квест «Modern education», змагання з робототехніки та програмування, велика інтелектуальна гра «Крокуючи Академмістечком Артек», інтелектуальні ігри «Що? Де? Коли?», «Еврика», «Де логіка?», «Ерудит», «Вундеркінд», «Розумник» та «Всезнайка», фестиваль-змагання «Мультфест», інтелектуальний батл «Видатні постаті України», брейн-ринг «Я знаю свої права» й акція «Я знаю Україну…».

До Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбудеться загальноартеківська акція «Маки пам’яті», урочиста лінійка та презентація роботи освітніх і творчих лабораторій «Виміри Другої світової війни».

День Європи відбудеться в європейському містечку за підтримки представництва ЄС в Україні, де буде проведено євро-квест, науково-пошукову гру «Пам’ятками ЮНЕСКО» та зроблено макет «Пам’ятки ЮНЕСКО в Україні».

До Дня матері артеківці виготовлятимуть листівки для мам, весняні квіти. Також пройдуть майстер-класи з відомими письменниками України.

Артеківці братимуть учать у круглому столі «Крим – це Україна», дискусійному клубі «Хто ми є?», профорієнтаційному проекті «Містечко професій» та конкурсі «Pushup chalange».

І вже традиційно в Артеку відбудеться Fashion-показ витворів мистецтва, які зроблять і презентують діти. А ще артеківців чекають такі спортивні, туристичні та розважальні програми: «Таланти Артека», танцювальний батл, «Захисти прапор», «Артеківська січ», «Артеківські перегони», екскурсії, фестиваль патрулів, змагання з дабл-датч, регбі, футболу, артболу та софтболу.