Державне управління справами

У Міжнародному дитячому центрі «Артек» розпочалася ХІІ тематична зміна

11 листопада в Міжнародному дитячому центрі «Артек» розпочалася тематична зміна «Медіа-бум «Артек+», учасниками якої стали більше 1000 дітей з усієї України, вона триватиме по 01 грудня 2018 року.

За підтримки Міністерства соціальної політики України вперше в Артеку на зміні відпочивають близько 100 дітей з інвалідністю. Це приклад забезпечення рівного доступу дітей з інвалідністю до оздоровлення та відпочинку, що дасть їм можливість повірити в себе, брати участь у творчих, мистецьких і дослідницьких конкурсах, а також знайти справжніх друзів.

На цій тематичній зміні до Міжнародного дня толерантності за участю дітей з інвалідністю відбудеться Форум-театр, а психологи проведуть тренінгове заняття на тему «Розвиток толерантності у дітей». Окремо до Міжнародного дня сліпих артеківці влаштують флешмоб «Відчуй життя в темряві». З наймолодшими артеківцями психологи проведуть арт-заняття «Здійснення своїх мрій» з малюнками та солодощами.

До Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій, з метою вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності інноваційний освітній центр проведе науково-пошуковий проект «Життя між революцій», конкурс банерів «Трагедія предків очима нащадків» і покаже театральну постановку. Артеківці долучаться до акції «Запали свічку пам’яті».

Культурно-мистецький центр підготував для артеківців цікаву та різноманітну програму: ляльковий театр («Світ казки» та «Стара казка на новий лад»), імітація малярства на склі «Мій улюблений мультфільм та його герої», мистецтво скрапбукінгу, інтерактивне заняття «Знайомство з технікою розпису тканини» та кляксографія як різновид графіки.

Маленьких артеківців чекають  пізнавальні екскурсії до Національного музею історії України у Другій світовій війні та Національної бібліотеки України для дітей, а також відвідування міжнародного турніру з настільного тенісу.

Крім того, буде проведено хімічне шоу «Теорія вибухів», шоу мильних бульбашок та шоу із сухим льодом.