Державне управління справами

У Міжнародному дитячому центрі «Артек» презентували інноваційний освітній центр

У Міжнародному дитячому центрі «Артек» 10 травня в рамках IV тематичної зміни «Разом заради розвитку» відбулася презентація інноваційного освітнього центру – школи нового формату, яка кожної зміни вражає дітей з усіх куточків України цікавими та інтерактивними заняттями.

Традиційно двері в інноваційний освітній центр відчинив ознайомчий квест «Welcome to IOC», під час якого артеківці мали змогу познайомитися з викладачами та, виконуючи нестандартні завдання, заробити для своєї співдружності перші бали, що враховуватимуться для отримання Великого освітнього кубка.

Квест було проведено для артеківців усіх вікових категорій. Під час презентації викладачі зацікавили юних артеківців освітніми лабораторіями, запланованими інтелектуально-розважальними та освітньо-науковими заходами, які буде проведено впродовж зміни.

ІV тематична зміна «Інклюзивний проект «Разом заради розвитку» розпочалася 8 травня й триватиме до 28 травня 2019 року. Метою цієї зміни є формування толерантного ставлення до інклюзії, створення рівних можливостей для дітей усіх категорій.

За підтримки Міністерства соціальної політики України та громадських організацій в Артеку відпочивають та оздоровлюються більше 200 дітей з обмеженими можливостями, зокрема 100 дітей з вадами слуху.

Разом з представниками Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Українське товариство глухих» на цій зміні проводять різноманітні майстер-класи, конкурси та вікторини для дітей з порушенням слуху. За участю Спортивної федерації глухих України відбуваються змагання з бадмінтону, піонерболу, лапти та волейболу.

З наймолодшими артеківцями психологи Артеку проведуть арт-заняття «Здійснення своїх мрій», на якому діти малюватимуть і зможуть поласувати солодощами.

Разом з Координаційним центром з надання правової допомоги Міністерства юстиції України проведено правопросвітницьку гру з метою ознайомлення наймолодших дітей у доступній формі з їхніми правами та захистом  цих прав в Україні.