Державне управління справами

У Мистецькому арcеналі розпочалась освітня програма для вчителів

Державне підприємство «Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал» і Київський міський будинок учителя запрошують учителів взяти участь в освітній програмі «Від враження до розуміння».

Учасники програми спілкуватимуться з фахівцями в галузі створення освітніх і культурних ініціатив, музейними експертами, культурологами й фахівцями з проектної діяльності.  

За задумом організаторів проекту вчителі та спеціалісти зможуть разом створити нові інструменти, які необхідні для реалізації творчих ідей, ознайомитись  із процесами, що відбуваються в сучасній культурі (візуальне мистецтво, література, театр, музика), поділитися досвідом інтегрування мистецтва до класичної шкільної програми, створити платформу для накопичення та розвитку викладацького потенціалу.

Програма «Від враження до розуміння» – це початок створення комунікаційного простору для взаємодії та обміну досвідом, який зацікавить широке коло фахівців у сфері освіти та науки, культури та музейної справи, представників соціальної сфери, громадських організацій та ініціатив. У цьому проекті Мистецький арсенал і Будинок учителя виступатимуть медіаторами між експертами, фахівцями і професійною педагогічною спільнотою, знайомитимуть вчителів з важливими культурними і суспільними явищами, їх причинами і траєкторіями.

Програма передбачає:

  • формування групи активних прогресивних вчителів, які на систематичній основі братимуть участь у цій програмі
  • організацію зустрічей групи з фахівцями різних підрозділів Мистецького арсеналу, спікерами та провідними фахівцями у сфері освіти, науки та культури
  • проведення підсумкових тематичних обговорень за участю вчителів групи (після кожної зустрічі зі спікерами) з метою застосування цікавих практик, вдосконалення та збагачення методики викладання
  • створення «чудо-папки» з особистими напрацюваннями та ідеями.

Проект триватиме з жовтня по березень 2017–2018 навчального року. Участь у проекті – безкоштовна.

Реєстрація триватиме з 11 вересня до завершення формування групи.