Державне управління справами

У Мистецькому арсеналі проходить 14-та Щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES): «Чи став світ новим? І що це означає для України?»

14 –16 вересня в Києві в Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал» проходить 14-та Щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES): «Чи став світ новим? І що це означає для України?».

У роботі форуму взяли участь: Президент України, понад 350 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадянських активістів та експертів із 34 країн світу.

Учасники зустрічі обговорили глобальні питання, ту тому числі про зрушення в геополітичному розподілі сил та зміни в світовій економіці.

Серед головних тем – політика нової американської адміністрації, глобальна безпека, проблеми кібербезпеки та енергетичної безпеки.

За традицією, однією з найважливіших тем зустрічі YES є Україна та її перспективи у світі.

«Вільний світ став на шлях боротьби за новий світопорядок. Від нашого успіху чи невдачі залежатиме те, яким врешті буде цей світ, якою буде Європа, якою буде Україна. Це може бути світ демократії, сталого розвитку й процвітання. Світ, який житиме здобутками нашої цивілізації, досягненнями Ілона Маска, можливостями штучного інтелекту, дослідженнями андронного колайдера чи перспективами криптовалюти. А може бути світ, який житиме постійною загрозою ядерної війни та гонки озброєнь, гібридних агресій та інформаційних диверсій. Вибір очевидний. Шлях до нашої перемоги – це єдність і солідарність», – наголосив Президент України.

Розвиток України YES розглядає в контексті сьогоднішніх глобальних викликів і можливостей, які відкриває динаміка сучасного світу. Пріоритетною метою для YES є сприяння розвитку України як сучасної, вільної та економічно сильної демократичної країни. Організація прагне сприяти ефективній інтеграції України до ключових міжнародних систем, діючи на рівні публічного діалогу та особистих контактів між людьми, які приймають рішення, провідними експертами, бізнесменами і журналістами. Захід організовано за сприяння Державного управління справами і Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал».