Державне управління справами

У Мистецькому арсеналі відкриється проект за участі відомих фотографів «Обабіч»

У Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал» у день відкриття Міжнародного фестивалю «Книжковий арсенал», 22 травня, розпочнеться виставка відомих фотографів «Обабіч».

Куратор проекту Єжи Онух і фотографи Віктор Марущенко та Марк Невілл пропонують поглянути на місце й кордони уявного або фізичного сусідства між людьми, людьми і місцем, людьми і часом. Вони фіксують та інтерпретують як найновішу українську історію, починаючи з неймовірно виразних донбаських образів Віктора Марущенка, створених понад 15 років тому, так і сьогодення.

Марущенко відворив у світлинах життя та відпочинок мешканців Донеччини. Фотографії оповиті спогадами, прагненнями, мріями про кращу, красивішу, кольоровішу картину світу.

Роботи Марка Невілла холодні й тому стримані, але водночас такі, що зберігають дружню дистанцію, необхідну тоді, коли ми хочемо не лише показати когось, а й надати йому голос.  Подорожуючи Україною, митець помітив, що попри війну на Сході з усіма її наслідками, життя триває, а люди прагнуть радості й занурення в красу.

Спеціально до виставки художник Саша Курмаз створить графіті на металевій огорожі. Персональна історія художника стане коментарем до історій, представлених на виставці.

 

 Організатори проекту: Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал» і Центр східноєвропейських та міжнародних досліджень ZOiS (Німеччина).

Відкриття виставки: 22 травня о 19:00.

У Мистецькому арсеналі виставку «Обабіч» можна відвідати до 30 червня 2019 року.