Державне управління справами

У Мистецькому арсеналі відкрилася виставка ART-KYIV Contemporary

22 вересня в Мистецькому арсеналі розпочався щорічний форум художніх проектів ART-KYIV Contemporary.

Уже десять років ART-KYIV Contemporary ілюструє процеси, які відбуваються в сучасному мистецтві в Україні, таким чином, стаючи індикатором домінантних тенденцій і тем.

Дискусійна та освітня платформи форуму знаково відбивають і дають можливість зрозуміти ці процеси, пропонують теми для спілкування не лише у вузькій професійній аудиторії. Цикл публічних зустрічей із сучасними українськими художниками і культурними діячами, творчі майстерні та кураторські екскурсії залучають усіх небайдужих до візуального мистецтва, до діалогу на теми інновацій та креативності незалежно від віку.

Окрім виставки та подання проектів на честь десятиліття ART-KYIV Сontemporary, проходить спецпроект Dialogia, що являє собою актуальний зріз українського мистецтва. Це спроба фіксації змін, що відбулися в українському суспільстві та мистецтві внаслідок травматичних трансформацій останніх років. Під масштабний проект залучено незвичну локацію – другий поверх музейно-виставкового центру, де в режимі реального часу створюються роботи спеціально для виставки в Мистецькому арсеналі. Альтернативний експозиційний маршрут допоможе по-іншому сприймати мистецький проект і відчути особливу ауру майстерень, де народжуються нові шедеври.

Ще один спецпроект – «Музейне зібрання. Українське сучасне мистецтво 1985–2015 рр. з приватних колекцій». 40 найбільших українських колекціонерів представили кращі роботи 70 художників зі своїх колекцій – таким чином, відвідувачі мають можливість побачити загальну картину сучасного українського мистецтва з другої половини 80-х років і до сьогодні, простеживши зміни, що відбулися.

Крім того, представлені ще кількадесят авторських проектів на вічні й актуальні теми, що стосуються війни, сучасного суспільства, стріт-арту, пороків і моди.

Форум триватиме до 10 жовтня.