Державне управління справами

У Мистецькому арсеналі відбудеться конкурс «Радіодрама ua/uk»

Конкурс організований Українським радіо та Британською Радою в партнерстві з Мистецьким арсеналом. Письменники спробують свої сили в жанрі радіодрами. Твір переможця почують cотні тисяч українських радіослухачів.

Перші радіодрами в Україні датовані 30-ми роками ХХ століття, коли радіомовлення, як і література, було потужним інструментом пропаганди. У Радянському Союзі радіопостановки називалися «театр перед мікрофоном» і відбувалися спершу в прямому ефірі, а згодом ішли в записі.

Спільний британсько-український конкурс покликаний сприяти розвитку жанру радіодрами в Україні. П’єса переможця буде поставлена та зазвучить в ефірі Українського радіо в січні 2019 року. Автор найкращої радіоп’єси отримає грошову винагороду в розмірі 25 000 гривень.

Для участі в конкурсі необхідно заповнити онлайн-форму, яка буде опублікована на сайтах Мистецького арсеналу та співорганізаторів.

До онлайн-форми необхідно прикріпити текст і синопсис п’єси у форматах .pdf чи .doc.

Радіоп’єса має бути написана українською мовою, обсяг – до 20 тисяч знаків з пробілами.

Також пропонуємо вашій увазі поради з написання радіоп’єс від BBC World Drama.

Прийом робіт триває з 25 квітня по 30 червня 2018 року включно.

Переможців визначить журі, до якого увійдуть представники Українського радіо, Мистецького арсеналу, Rockethouse, вітчизняні літературні й театральні експерти.

Для постановників і продюсерів Українського радіо та інших радіостанцій і онлайн-платформ, які працюють або бажають працювати із жанром радіодрами, британська продакшен-компанія Rockethouse проведе тренінг щодо особливостей постановки радіоп’єс, роботи з акторами, вибору звукових ефектів, музичного супроводу, а також промотування творів серед радіослухачів. Умови участі в тренінгу й дати його проведення будуть оголошені влітку на ресурсах Українського радіо, Британської Ради та Мистецького арсеналу.