Державне управління справами

У Мистецькому арсеналі «Українські амазонки» презентували національне вбрання до Дня вишиванки

14 травня в Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал» у рамках дипломатичного прийому «Українські амазонки» відбувся етнопоказ за участі жінок – учасниць бойових дій на Сході України, волонтерок і військових журналісток.

Під час заходу 30 жінок-військових продефілювали подіумом у вишитих сукнях від сучасних українських дизайнерів. До події організатори також підготували тканий рушник для урочистого проходу, виставку 40 картин на тему вишивки від десяти сучасних художників з усієї України, масштабні картини-полотна «Українські амазонки» та 2Д-маппінг Петриківського та Самчиківського розпису.

Учасники заходу мали можливість оглянути старовинні строї з колекцій традиційного вбрання з різних регіонів України.

У заході взяли участь Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, Міністр культури України Євген Нищук, перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко, міжнародні дипломати, представники органів державної влади та громадськості. На захід акредитувалося близько 150 журналістів, а також спеціально прилетіли представники діаспори з Ізраїлю та ОАЕ.