Державне управління справами

У Маріїнському палаці пройшла щорічна зустріч Президента України з главами дипломатичних представництв іноземних держав

16 січня в Маріїнському палаці пройшла щорічна зустріч Президента України з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні. Під час звернення Глава держави привітав іноземних дипломатів з Новим роком і побажав миру.

«Нехай цей рік принесе всім нам те, чого всі люди на нашій планеті найбільше прагнуть, і за що ми, українці, молимось ось уже майже п’ять років – мир. Лише ті, хто пізнав, що таке війна, розуміють справжню ціну миру. Але мир – це не просто відсутність війни. Мир – це ще й свобода, це можливість бути господарем на своїй землі. Це – право вільно обирати і визначати своє власне майбутнє», – зазначив Президент.

«Прошу, щоб ви, інформуючи свої столиці, незалежно від того, як ваші уряди голосують за резолюції по Україні у міжнародних організаціях, доносили правду про неоголошену війну Росії проти України. Про те, що своєю самопожертвою українці захищають мир в Європі», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент переконаний, що Росія не збирається зупинятися на Україні, на Україні вона лише випробовує свої новітні технології гібридної війни.

«І лише питання часу, де Кремль їх застосує завтра. У Москві добре розуміють стратегічну цінність України з точки зору реалізації своїх імперіалістичних фантазій. Розрахунок простий: що Україна впаде, що Україна не втримається. Якщо не втримається Україна – це лише підживить російські апетити в інших куточках Європи і світу», – зазначив Петро Порошенко.

Глава держави підкреслив, що методи російської агресії міняються, але незмінно стабільним залишається лише одне – відсутність прагнення до миру.