Державне управління справами

У Маріїнському палаці пройшла зустріч Петра Порошенка з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском

У Маріїнському палаці пройшла зустріч Президента України Петра Порошенка з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском. Візит європейського лідера приурочений до п’ятої річниці подій на Майдані.

«Я щиро радий вітати доброго друга України, надійного партнера Дональда Туска в ці глибоко символічні дні для України», – сказав Петро Порошенко та нагадав, що 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку співробітники спецпідрозділу «Беркут» розстрілювали хлопців із 14 сотні Самооборони.

«Це відбувалося на моїх очах. В ці дні Україна і світ схиляють голови перед жертовним подвигом Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за нову і демократичну Україну», – підкреслив Глава держави.

«Єдине, чого прагнули ті, хто вийшли на майдани під час Революції Гідності, – це повернення нашої країни до родини європейських народів, це підписання Угоди про асоціацію», – сказав він та відзначив особисту роль Дональда Туска в цьому процесі.

Президент України наголосив, що для того, аби в Україні панувала свобода, демократія і це була боротьба за європейські цінності – важливо, щоб реформи, які проводяться зараз в Україні, і та підтримка, яку ми маємо з боку керівництва Європейського Союзу і з боку Президента Європейської Ради, з боку Президента Європейської Комісії і з боку країн – членів ЄС, довели, що жертви Небесної Сотні точно були недаремними.

Дональд Туск зазначив: «Я вважаю, що це є найкращим способом вшанувати жертв Революції – робити все, що ви можете, для продовження реформ, докладаючи зусиль для досягнення найкращих стандартів демократії, законодавства».

Він також додав, що для нього бути в Україні – це особистий привілей. «Чудово бути серед друзів», – зауважив він.