Державне управління справами

У Латвії відкрили пам'ятник Тарасу Шевченку. Монумент доставили до м. Риги за сприяння ДП «ГДІП»

До  Державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв», що перебуває в управлінні Державного управління справами, звернувся Надзвичайний і Повноважний Посол України в Латвійській Республіці Є. П. Перебийніс із проханням допомогти в транспортуванні пам’ятника Тарасу  Шевченку до м. Риги.

Унікальність пам’ятника в тому, що він був створений в Україні скульптором Ігорем Гречаником на громадські пожертвування українців і представників інших національностей, які проживають у Латвії, перераховані Конгресом українців Латвії. Загальні витрати на встановлення пам’ятника склали близько 85 000 євро. Оскільки можливості оплатити ще й транспортування монумента в громади не було, Державне підприємство «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» повністю взяло на себе ці витрати.

Сьогодні, 6 листопада, в парку Кронвальда, неподалік від Посольства України в Латвії, відбулась урочиста церемонія відкриття пам’ятника українському поетові. У церемонії  взяли участь Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк і Прем’єр-міністр Латвії Лаймдота Страуюма.