Державне управління справами

У комплексі відпочинку «Пуща-Водиця» та будинку відпочинку «Конча-Заспа» вже заселилося 160 звичайних родин, – Сергій Борзов

Скасування Президентом України низки указів і розпоряджень щодо пільговиків, які проживають на державних дачах, дало змогу заощадити значні кошти державного бюджету. Про це заявив на брифінгу тимчасово виконуючий обов’язки Керівника Державного управління справами Сергій Борзов.

«Ще в 50-х роках були засновані так звані держдачі. За рахунок платників податків вища каста чиновників там спокійно жила. Я б сказав, що 2014 рік став у цьому плані історичним, оскільки Петро Порошенко скасував низку указів і розпоряджень щодо пільгових категорій, які там проживали», – сказав він.

Так, на утримання держдач у 2012 році витрачено 43 млн гривень, у 2013 році – 42 млн гривень, у 2014 році – 38 млн гривень, а в 2015 році – 3 млн гривень.

Як зазначив Сергій Борзов, ці гроші йдуть на утримання державної резиденції та державної дачі, які мають офіційний статус і готові до прийому президентів чи закордонних послів у будь-яку хвилину. Інші кошти комплекс відпочинку «Пуща-Водиця» та будинок відпочинку «Конча-Заспа» отримують від оплати за проживання самих жителів.

Також тимчасово виконуючий обов’язки Керівника Державного управління справами розповів, що від початку 2015 року, після того, як проживання стало можливим для широкого кола громадян, на державних дачах заселилося багато сімей.

«На сьогодні в «Пущі-Водиці» та «Кончі-Заспі» вже заселилося 160 родин звичайних громадян – менеджерів, юристів, директорів фірм, IT-спеціалістів, приватних підприємців. Водночас у «Пущі-Водиці» вільними залишаються 4 номери в пансіонаті та лишень 1 будинок. У «Кончі-Заспі» практично всі номери та будинки заселені», – зазначив він.

Сергій Борзов також повідомив про вимоги до кандидатів на проживання – надання правдивих анкетних даних, декларації про доходи та довідки про відсутність судимості. Перевірку цієї інформації здійснює Управління державної охорони України.