Державне управління справами

У Клінічній лікарні «Феофанія» вперше міжнародні інструктори проводять навчання з невідкладної допомоги при травмах

До Клінічної лікарні «Феофанія» Державного управління справами звернулися волонтери руху «Захист Патріотів» з пропозицією провести в клініці курс навчання для медиків з усієї України.

 «Звичайно, ми відгукнулись на таке прохання, – зазначає головний лікар Клінічної лікарні «Феофанія» Ігор Семенів. – Ці курси в Україні проходять уперше. Зазвичай інструктують і вчать міжнародним стандартам з надання першої медичної допомоги парамедиків та військових лікарів. Сьогодні тут проходять підготовку цивільні лікарі, серед яких є й наші медики».

У разі успішного складання іспиту випускники курсів отримають міжнародний сертифікат і зможуть навчати за цією програмою інших медиків України

 «На жаль, українські лікарні не готові до роботи в умовах надзвичайних ситуацій чи катастроф, – розповідає Ігор Семенів. – Це не означає, що наші медики чогось не знають, але тут навчають правильно діяти в екстрених ситуаціях. За рік усі лікарі «Феофанії» пройдуть курс підготовки».

У курсі S.M.A.R.T. (Safe Managment and Resuscitation of Trauma) – «Розумний підхід до травми» беруть участь 24 лікарі з України. Інструкторами курсу є різні спеціалісти: анестезіолог, реаніматолог, анестезіолог-консультант, медик та консультант екстреної допомоги Barts Health, Brighton and Sussex University Hospitals та King’s College Hospital у Великобританії, а також медичний директор «Захисту Патріотів» – торокальний хірург Олександр Лінчевський.

Навчальний курс «Розумний підхід до травми» базується на найсучасніших підходах до лікування травм. Це пілотний проект, який має стати основою в програмі підготовки лікарів з невідкладної допомоги при травмах та впровадженні міжнародних стандартів лікування в Україні.