Державне управління справами

У ДНУ «НПЦ ПКМ» медики обговорили актуальні проблеми мініінвазивної хірургії

16­–17 листопада в Державній науковій установі «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини» Державного управління справами відбулася науково-практична конференція за міжнародною участю  «Актуальні проблеми мініінвазивної хірургії». Відкрив науково-практичну конференцію директор ДНУ «НПЦ ПКМ», член-кореспондент Національної академії медичних наук України Дмитро Дячук.

На першому пленарному засіданні медики обговорили актуальні проблеми відеоендоскопічної та морфологічної діагностики й мініінвазивного лікування передракових захворювань травного каналу, на другому пленарному засіданні – лапароскопічні та гістероскопічні технології в гінекологічній практиці та репродуктивній медицині.

Вадим Корпяк (хірург-ендоскопіст) представив присутнім медикам відео першого досвіду використання тотальної акваендоскопії в поєднанні з NBI та дистальним ковпачком для скринінгу колоректального раку.

Також свої напрацювання презентували такі відомі фахівці:

Nadan Rustemovic (професор, завідуючий ендоскопічним підрозділом  відділення гастроентерології й гепатології Університетської клініки, Загреб, Хорватія) – лекція «Training in endoscopy»

Михайло Захараш  (Заслужений лікар України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки)

 Владислав Яковенко (лікар-ендоскопіст, кандидат медичних наук, завідувач відділення ендоскопії та малоінвазивної хірургії – лекція «Сучасні проблеми колоректального раку»

Володимир Черній (професор, член-кореспондент Національної академії медичних наук  України) – доповідь «Роль хірурга й анестезіолога в реалізації принципів хірургії швидкого шляху та ранньої реабілітації після операції»

Валентин Сморжевський (доктор медичних наук, професор, дійсний член Міжнародної асоціації рентгеноендоваскулярних хірургів, Європейської асоціації судинних та ендоваскулярних хірургів, Асоціації судинних хірургів України, Асоціації кардіохірургів України) – лекція «Порушення мікроциркуляції та ендотеліальна дисфункція при захворюваннях судин. Шляхи корекції» та інші.

Державна наукова установа «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини» є науковим, медичним (клінічним) та освітнім закладом (установою) охорони здоров’я з напрямів профілактичної та клінічної медицини. Основні завдання Центру:

  • здійснення прикладних наукових досліджень у сфері профілактичної та клінічної медицини, розробка та впровадження нових методів профілактики, діагностики й лікування захворювань, розробка та методичне забезпечення профілактичних програм у сфері охорони здоров’я;
  • надання медичної допомоги (амбулаторно-поліклінічної, швидкої, невідкладної, стаціонарної, в тому числі спеціалізованої, високоспеціалізованої та високотехнологічної);
  • післядипломна освіта лікарів (тематичне вдосконалення і стажування) та молодших спеціалістів з медичною освітою, а також фахівців з немедичною освітою (з питань надання невідкладної долікарської медичної допомоги).