Державне управління справами

У дитячому центрі «Артек» відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму

20 вересня 2017 року  відбулося виїзне засідання  Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму з метою розгляду та вирішення першочергових питань  і перспектив розвитку Міжнародного дитячого центру «Артек».

У заході взяли участь народні депутати України, члени Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, Уповноважений Президента України з прав дитини, представники Державного управління справами, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства соціальної політики України, Держпродспоживслужби, ДПУ «МДЦ «Артек».

Учасники засідання ознайомилися з діяльністю дитячого центру, умовами проживання та оздоровлення, програмою навчання та проведення дозвілля дітей, відвідали заняття дітей в  Інноваційному освітньому центрі, студіях Культурно-мистецького центру тощо.

Під час обговорення генеральний директор Артеку Сергій Капустін акцентував увагу на першочергових питаннях, які потребують вирішення, та стратегічних напрямах роботи. Це передусім створення інформаційно-ресурсного методичного центру МДЦ «Артек», запровадження національного відбору фахівців для роботи в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, оновлення матеріально-технічної бази, проведення реконструкції системи протипожежної сигналізації в дитячих корпусах МДЦ «Артек».

За підсумками роботи учасники прийняли рекомендації засідання Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.