Державне управління справами

Унікальну виставку «Всесвіт тіла» в Експоцентрі продовжено до 1 грудня

Унікальну експозицію справжніх людських тіл «Всесвіт тіла» (Body Worlds) привезли до столиці наприкінці серпня на два місяці. Через величезний попит організатори вирішили продовжити експозицію до 1 грудня. Виставка представлена в Національному комплексі «Експоцентр України».

 

На виставці «Всесвіт тіла» (Body Worlds) експонуються справжні людські тіла, збережені після смерті методом пластинації (рідина, що є в тілі за життя, заміщується особливим пластиком).

 

Усі тіла, представлені на виставці, належали людям, які добровільно заповіли себе науці після смерті. У базі університету пластинації в Гейдельберзі (Німеччина) нараховується близько 18 000 заявок від донорів. Усі вони хочуть стати «живими мертвими експонатами» і подорожувати разом з виставкою Гунтера фон Гаґенса після смерті.

 

На київській виставці можна побачити експозицію під назвою «Цикл життя». Вона наочно демонструє всі етапи життя людини – від зачаття до природної смерті, шкоду від куріння та вживання алкоголю, чому варто займатися спортом та як ожиріння впливає на якість життя. Також на виставці можна ознайомитися з численними мультимедійними установками, які розкривають секрети людського тіла.

 

У будні виставка працює з 9:00 до 20:00, у вихідні – 10:00 до 21:00.

Адреса: м. Київ, просп. Академіка Глушкова, 1.

 

За інформацією https://vdng.ua/ua.

Фото tsn.ua.