Державне управління справами

Семінар з медичної реабілітації в санаторії «Конча-Заспа»

13 грудня на базі Державного підприємства «Санаторій «Конча-Заспа» відбувся семінар-нарада щодо запровадження нового механізму організації та надання послуг з медичної реабілітації застрахованим особам після перенесених захворювань і травм за рахунок коштів Фонду соціального страхування України у 2018 році.

Семінар проводився за участю представників виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, наукових інститутів і клінічних лікарень міста Києва.

З 2018 року всі застраховані особи (працюючі, які сплачують внески до Фонду соціального страхування України), що перебувають на стаціонарному лікуванні в будь-якій лікарні України та мають показання для реабілітаційного лікування, зможуть вибирати санаторно-курортний заклад для проходження курсу відновного лікування тривалістю до 24 днів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Державне підприємство «Санаторій «Конча-Заспа» – сучасний центр відновної та профілактичної медицини, який займається реабілітацією за напрямами: неврологія, кардіологія, ортопедія-травматологія.

Протягом 2017 року санаторій у рамках програми кардіологічної реабілітації Фонду соціального страхування України успішно співпрацює з провідними вітчизняними медичними установами, як результат – понад 500 осіб пройшли 24-денний курс відновного лікування після операцій на відкритому серці, перенесених інфарктів тощо. Із них:

після перенесеного гострого інфаркту міокарда – 72 особи;

після операційного втручання на серці:

стентування  – 106 осіб;

аортокоронарне шунтування – 154 особи;

протезування клапанів серця – 90 осіб;

протезування аорти  – 8 осіб;

видалення міксоми серця – 3 особи;

після  пароксизмального порушення серцевого ритму – 84 особи;

після ускладнених гіпертонічних кризів – 33 особи.

Загалом за 2017 рік  у санаторії пройшли лікування 3551 особа.

З 1 січня 2018 року санаторій бере участь у наданні послуг з кардіо-, нейро- й ортопедо-травматологічної реабілітації.