Державне управління справами

Президент України нагородив сенатора Сполучених Штатів Америки орденом «За заслуги» III ступеня

Високу нагороду за вагомий особистий внесок у зміцнення українсько-американського міждержавного співробітництва, відстоювання державного суверенітету і територіальної цілісності України Глава держави вручив Роберту Портману під час зустрічі, яка відбулася в Адміністрації Президента України.

Петро Порошенко висловив вдячність Сенату США за тверду двопартійну підтримку України, активну й послідовну роботу в цьому напрямі Сенатського українського Кокусу, співголовою якого є сенатор Роберт Портман. Також відзначив особисті зусилля Роберта Портмана в питаннях надання Україні військової допомоги, зокрема оборонних озброєнь, а також запровадження санкцій у зв’язку з агресивними діями Росії.

Під час зустрічі було обговорено ситуацію на Донбасі та рішуче засуджено порушення озброєними та контрольованими Росією бойовиками режиму припинення вогню з нагоди Великодніх свят, наголошено на необхідності збереження санкційного тиску на Росію з метою припинення збройних провокацій та ескалації напруженості й належному виконанні Мінських домовленостей.

Петро Порошенко відзначив важливість продовження скоординованих міжнародних зусиль з метою розгортання ефективної миротворчої місії ООН на Донбасі.

Окрему увагу було приділено зміцненню енергетичної солідарності між сторонами наголошено на небезпеці проекту «Північний потік – 2».

Петро Порошенко та Роберт Портман також обговорили питання реалізації реформ в Україні. Глава держави поінформував американську сторону про досягнутий прогрес у цій сфері та заплановані подальші кроки, зокрема щодо ухвалення Закону про національну безпеку та продовження боротьби з корупцією.