Державне управління справами

Президент України зустрівся з учасниками Всеукраїнської акції «Діти єднають Україну»

28 березня в Адміністрації Президента пройшла зустріч Президента України Петра Порошенка з учасниками Всеукраїнської акції «Діти єднають Україну».

«Світ проходить зараз дуже непрості часи, так само, як і Україна. Ми маємо тримати наше серце відкритим – відкритим до проблем, до болю простих людей, і в першу чергу – дітей», – наголосив Президент України Петро Порошенко.

Глава держави підкреслив, що з початку агресії РФ проти України 242 дитини були вбиті російським агресором. Він також додав, що під час нападу на цивільне населення в Сирії загинуло 147 дітей, велика кількість дітей 25 березня загинула в Кемерово. «І я хочу висловити найщиріші слова співчуття рідним, близьким. Це дуже несправедливо, коли діти йдуть з життя», – зазначив Глава держави під час зустрічі з учасниками Всеукраїнської акції «Діти єднають Україну».

«Абсолютно неприйнятним є, коли в дитинстві діти чують звук снарядів «Градів», уже навчилися розрізняти, що таке постріли зі 120-міліметрових мінометів, що таке важка 152-міліметрова гаубиця і як ховатися від артилерійських обстрілів. Це дуже добре відомо дітям Авдіївки. Авдіївки, яка стала символом української єдності», – сказав Президент.

Дружина Глави держави Марина Порошенко також наголосила: «Ми всі разом молимося за мир в Україні, за те, щоб не гинули наші захисники, за те, щоб не гинули діти, щоб такі жахливі трагедії, як зараз сталася в Кемерово, не відбувалися. Ми любимо всіх дітей, ми молимося за всіх дітей і бажаємо кращого майбутнього».