Державне управління справами

Президент України зустрівся зі звільненими українськими моряками в парку біля Маріїнського палацу

Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі звільненими з російського полону   24-ма українськими моряками та їхніми родинами в парку біля Маріїнського палацу. Він вручив морякам цінні подарунки – годинники від Президента України.

 

Моряки у свою чергу подякували Президентові за повернення додому, й за те, що він носив на руках браслети з їхніми іменами на знак підтримки, привертаючи увагу суспільства до питання звільнення Росією українських полонених.

 

«Було дуже складно тримати це в секреті, коли залучено так багато людей», –сказав під час зустрічі Володимир Зеленський.

 

Нагадаємо, що українці – члени екіпажів українських суден «Бердянськ», «Нікополь» і «Яни Капу», були захоплені прикордонною службою Російської Федерації 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки. Відтоді вони перебували в російському полоні. Міжнародний морський трибунал 25 травня 2019 року зобов’язав Російську Федерацію звільнити військовополонених українських моряків.

 

7 вересня 24 українські моряки та 11 українських бранців Кремля було звільнено в результаті обміну полоненими між Росією та Україною у форматі «35 на 35».

 

За інформацією пресслужби Офісу Президента України.