Державне управління справами

Президент Петро Порошенко вручив ключі та ордер на квартиру Володимиру Жемчугову

Президент Петро Порошенко вручив ключі та ордер на квартиру Володимиру та Олені Жемчуговим.

«Мені надзвичайно приємно сьогодні зустрітись і я ще раз хотів би скористатися цією можливістю та подякувати за принципову життєву позицію, той подвиг, силу духу, яку Ви продемонстрували у 2014, 2015 роках. І до 2016 року, коли Ви були заручником у полоні під тортурами», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави наголосив на важливості надзвичайно принципової позиції, яку займає Володимир Жемчугов щодо відновлення суверенітету, територіальної цілісності й незалежності України.

«Про Вас та вашу історію має знати вся країна. Ви справжній Герой України. На вашому прикладі мають виховуватись покоління українських патріотів», – підкреслив Глава держави.

Президент України зазначив, що дасть доручення Міністерству закордонних справ України активніше залучати Володимира Жемчугова до міжнародних поїздок, щоб донести правду про те, через що йому довелося пройти.

«Це буде найкраща зброя проти російської гібридної війни, значну частину якої складає пропаганда. І тому ваша позиція, слова, досвід будуть надзвичайно важливим внеском у нашу перемогу, яка точно буде. І звільнення Донецька, і звільнення Луганська»,  – сказав Петро Порошенко.

Глава держави подякував дружині Володимира Жемчугова Олені: «Я знаю, як Вам було важко, як Ви чекали його додому, як Ви трималися й боролися».

Петро Порошенко побажав, щоб у новій оселі родини панував мир і любов, а також зауважив, що Володимиру Жемчугову продовжать надавати допомогу в лікуванні.

Зі свого боку Володимир Жемчугов подякував Президенту України за надану квартиру: «Дякую Вам за те, що Ви виконали свою обіцянку. Ви як Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України, як Президент України дотримали свого слова».

Володимир Жемчугов зазначив, що дуже часто його запитують журналісти про те, як він пішов воювати за Україну, покинувши спокійне життя, втративши здоров’я, майно, квартиру.  «Я їм відповідаю: найголовніше, що я не втратив Україну», – зауваживши, що є етнічним росіянином, але усвідомлено зробив вибір лишитися жити в Україні ще у 1991 році.

Олена Жемчугова також подякувала Главі держави за підтримку й допомогу. «Ми дуже вдячні Вам, бо весь цей рік ми відчували підтримку», – сказала вона. Родина Жемчугових запросила Петра Порошенка на новосілля.