Державне управління справами

Представники ГДІП стали учасниками Кубка дипломатичних місій з бігових лиж – 2018

28 січня в парку Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбулися четверті щорічні змагання з бігових лиж для дипломатів і всіх охочих, організаторами яких були Український гірськолижний клуб разом з посольствами Швейцарії, Австрії, Норвегії та Швеції, за підтримки однієї з найбільших в Україні фабрик бігових лиж Fischer.

Участь у заході взяли понад 200 учасників, серед яких представники дипломатичних місій, міністерств і відомств.

У рамках події вже вдруге стартували учасники з вадами зору з громадської організації «Fight for Right/Боротьба за права». Соціалізація людей з інвалідністю через спільні спортивні події – приклад гармонійної організації міської спільноти.

Цьогоріч змагалися 20 команд, серед яких представники посольств Швеції, США, Швейцарії, Норвегії, громадських організацій, бізнесу та працівники Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв і Міністерства закордонних справ України. Також долучилися члени родини Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка та представники Міністерства охорони здоров’я України.                                      

Переможцями стали команди посольств Швеції, Норвегії та Чехії, посівши перше, друге і третє місця відповідно.                        

Частину зібраних коштів за участь у змаганні буде спрямовано на потреби хворих дітей.

Мета заходу, крім благодійної допомоги, – соціалізація людей з інвалідністю, розвиток лижної інфраструктури в столиці, налагодження дружніх відносин з дипломатичними представництвами різних держав.