Державне управління справами

Обгрунтування застосування переговорної процедури закупівлі

1. Замовник:

1.1. Найменування: Державне управління справами.

1.2. Код за ЄДРПОУ: 00037256

1.3. Місцезнаходження: 01220, м. Київ-220, вул. Банкова, 11.

1.4. Посадова особа замовника, відповідальна за проведення закупівлі (прізвище, ім'я, по батькові, посада та адреса, номер телефону та телефаксу із зазначенням коду міжміського телефонного зв'язку, електронна адреса:

Бац Сергій Миколайович, начальник Управління забезпечення протокольних заходів, тел. (044)255-64-98, факс (044) 255-71-35, електронна адреса: pbs@dus.gov.ua

Новоселецька Ілона Валентинівна, завідувач сектору державних нагород протокольно-організаційного відділу Управління протокольного забезпечення,
тел. (044) 255-63-78, факс (044) 255-71-35, електронна адреса: niv@dus.gov.ua

1.5. Дата прийняття комітетом з конкурсних торгів замовника рішення про застосування переговорної процедури закупівлі: 19.11.2015

2. Інформація про предмет закупівлі:

2.1. Найменування предмету закупівлі: вироби канцелярські, паперові, 17.23.1 (бланки документів, що посвідчують нагородження державними нагородами)

2.2. Кількість товару або обсяг виконання робіт чи надання послуг: 4950 од.
(5 найменувань)

2.3. Місце поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 01220, м. Київ-220,
вул. Банкова, 11, Державне управління справами

2.4. Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: у 2015 році

3. Інформація про учасника процедури закупівлі:

3.1. Повне найменування юридичної особи або прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи: Національний банк України через уповноважений ним підрозділ – Банкнотно-монетний двір

3.2.  Код за ЄДРПОУ / реєстраційний номер облікової картки платника податків: 21575489

3.3. Місцезнаходження юридичної особи або місце проживання фізичної особи, телефон, телефакс: 02660, м. Київ-660, вул. Пухівська, 7,

телефон (044) 530-50-92, телефакс: (044) 530-49-48

4. Умова застосування переговорної процедури закупівлі: відсутність конкуренції                  (у тому числі з технічних причин) на відповідному ринку, внаслідок чого договір про закупівлю може бути укладено лише з одним постачальником, за відсутності при цьому альтернативи.

5. Причини та обставини, якими керувався замовник під час застосування переговорної процедури закупівлі:

З метою створення необхідних умов для виконання Президентом України конституційних повноважень щодо нагородження державними нагородами; встановлення президентських відзнак і нагородження ними та згідно із замовленням Адміністрації Президента України Державному управлінню справами у 2015 році необхідно здійснити закупівлю бланків документів, що посвідчують нагородження державними нагородами. Всього 5 найменувань.

Відповідно до статті 12-1 Закону України «Про державні нагороди України» виготовлення бланків документів, що посвідчують нагородження державними нагородами, здійснюється виключно Бакнотно-монетним двором  Національного банку України.

Банкнотну фабрику Банкнотно-монетного двору Національного банку України введено в експлуатацію в березні 1994 року. У світі – це одне з найсучасніших підприємств. Його технічні та технологічні можливості зростають щороку.

До складу Банкнотної фабрики входять: 

- відділ розробки дизайну;

- цех виготовлення друкарських форм;

- друкарський цех;

- цех обробки продукції;

- цех виготовлення фарб.

Обладнання:

Банкнотна фабрика оснащена високотехнологічним обладнанням  останнього покоління всесвітньо відомих  фірм: “Супер - Симултан”, “Супер-Орлов-Інтагліо”, “Супер-Чек-Нумерота”, “Кутпак”, “BPS-2000”, “Моргана”, “Rapida 75E”.

В арсеналі технологічних можливостей Банкнотної фабрики сучасні технології формних процесів забезпечують виготовлення високоякісних друкарських форм для сухого, вологого офсетного друку та інтагліодруку.

Виробництво забезпечене високоякісним та захищеним папером з сучасними елементами захисту, спеціальними захисними фарбами, які виготовляються в цеху виготовлення фарб Банкнотної фабрики за сучасними технологіями. Захисні ознаки утворюються введенням у фарби спеціальних добавок і наносяться на продукцію з використанням унікального поліграфічного обладнання.

Під час друкування цінних паперів застосовуються такі сучасні технології, як райдужний, орловський офсетний друк, орловський інтагліо (рельєфний) друк, високий друк. Це надійно захищає продукцію Банкнотної фабрики від підробки.

Кінцева обробка продукції здійснюється на автоматичних технологічних лініях. 

Систему управління якістю продукції Банкнотно-монетного двору сертифіковане на відповідність ДСТУ ISO 9001-2009.

            Ураховуючи викладене, та відповідно до Закону України «Про державні нагороди України» і пункту 2 частини другої статті 39 Закону України «Про здійснення державних закупівель», а саме, відсутність конкуренції (у тому числі з технічних причин) на відповідному ринку, внаслідок чого договір про закупівлю може бути укладено лише з одним постачальником, за відсутності при цьому альтернативи, необхідно провести закупівлю бланків документів, що посвідчують нагородження державними нагородами, за переговорною процедурою у Національного банку України через уповноважений ним підрозділ - Банкнотно-монетний двір.

6. Документи, що підтверджують наявність умов застосування переговорної процедури закупівлі:

       Закон України «Про державні нагороди України».

Заступник Керівника

Державного управління справами,

голова комітету з конкурсних торгів                                                               С.І. ПРИЛИПКО