Державне управління справами

Національний комплекс «Експоцентр України» традиційно зустрічає зиму святом

8 грудня на території Національного комплексу «Експоцентр України» вчетверте розпочне свою роботу святковий парк розваг «Зимова Країна на ВДНГ».

Минулої зими в Національному комплексі «Експоцентр України» побували понад 530 000 гостей, що зробило його однією з найпопулярніших святкових локацій в Україні. Тому цього сезону «Зимова Країна» не тільки повернеться в «Експоцентр України», а й розширить свої кордони, анонсуючи нову концепцію та нові розваги.

Зустрічати гостей «Зимової Країни на ВДНГ» планують фотозоною біля входу до парку. Її унікальність полягатиме в тому, що хоч би з якого боку гості підходитимуть до цифр Нового року – 2019, вони завжди складатимуться у вірному порядку. Традиційна святкова ілюмінація сяятиме на ялинках, колонах павільйонів і вхідних воротах, на ковзанці та в зоні фудкорту, прикрашеній в українському стилі. Тут розмістять великі гостинні вінки, прикрашені гірляндами та українськими стрічками. А фонтани перетворяться на казковий ліс, який слугуватиме фотозонами.

«Цього року ми знову розширили територію розваг, додавши на карту парку декілька нових локацій. Головне, що ми ставили собі за мету, – однаково цікаво та весело повинно бути всім: і малим, і дорослим, – зазначив директор Національного комплексу «Експоцентр України» Євген Мушкін. – Саме тому майже кожну зону розваг можна відвідати всією родиною, адже Новий рік та Різдво – це традиційні сімейні свята. А ми мріємо, щоб для киян стало приємною традицією проводити свої вихідні, канікули або свята всією родиною саме на ВДНГ».

Серед нових розважальних локацій – міська резиденція всесвітньо відомої фабрики ялинкових прикрас «Клавдієво». Тут можна не лише відвідати виставку іграшок, а й виготовити прикрасу власноруч під пильним наглядом досвідчених склодувів і художників. У павільйоні також діятиме постійний ярмарок-продаж клавдієвських прикрас і майже ювелірна експозиція новорічного містечка в мініатюрі.

Ще однією цікавою оновленою локацією стане вже відомий гостям Замок крижаних скульптур. Цього сезону тут оселяться казкові герої з мультфільмів української анімаційної студії «Анімаград»: чарівна душа лiсу Мавка та її коханий Лукаш, Мавчин друг Котожабик Квусь, Водяник і Лісовик, кмітлива Ескімоска та її друзі, мандрівний артист Руслан та його наречена – донька київського князя Міла, веселий Хом’як Вінницький і безліч інших казкових істот! Усі фігури виготовлені з льоду на повний зріст та максимально реалістичні.

Прем’єрою сезону обіцяє стати новорічна казка від режисерів-постановників Костянтина Томільченка та Олександра Братковського «Winterra. Легенда казкового краю». Автори вистави зберегли доброту та чарівність популярного шоу «Вартові мрій», примножили видовищність і спецефекти мультижанрового «Дому Таємничих пригод» та взяли найкраще з шоу Cirque du Soleil, де нещодавно працював режисером-хореографом Томільченко. 

Підготував до новорічних свят нові вистави і володар гран-прі міжнародних фестивалів та премії «Київська пектораль» Театр маріонеток. Тут чекатимуть на відвідувачів від 3 років.

Унікальна експозиція «Льодовиковий період». Локація познайомить з найбільшими та найцікавішими мешканцями планети, які коли-небудь населяли Землю. А от зазирнути в майбутнє можна буде в магічному світі 3D-проекцій та голограм у новому квест-павільйоні «Дім інтерактивних пригод». Кожна його кімната буде поєднувати реквізит, звукові ефекти, світло та гру справжніх акторів.

На території «Зимової Країни на ВДНГ» також діятимуть:

одна з найбільших у місті ковзанок, яку вдень прикрашатимуть традиційні різнокольорові стрічки, а вночі – світло гірлянд;

улюблена розвага дітлахів і дорослих – драйвові тюбингові гірки;

головна казкова домівка сезону – Резиденція Діда Мороза;

святковий ярмарок «Корпорація подарунків»;

тропічна ферма «Планета метеликів»;

спеціальна серія кінопоказів та квестів від «Центру сімейного дозвілля Teleport 360» і «Квестоманії»;

«Країна роботів»;

галерея 3D-картин «Трик Арт»;

екологічно чистий простір для активного сімейного відпочинку KACHELI.

Святкові традиції  триватимуть з 8 грудня 2018 року по 10 березня 2019 року за адресою: м. Київ, вул. Академіка Глушкова, 1.

Вхід на територію парку – вільний.